Välkommen till Paros

Paros är en av de mest typiska öarna i Kykladerna och ön är känd för sin traditionella arkitekturen, de vackra stränderna och dess nattliv. Parikia och Naoussa är de största byarna Paros och det är här flest väljer att bo. Men det finns också andra orter runt om ön för de som vill ha ett strandnära boende under semestern.

Paros har många vackra stränder, men Golden Beach och New Golden Beach är de mest populära. Båda passar bra för vindsurfing och kitesurfing. Andra härliga stränder i Paros är Santa Maria, Kolymbithres och Paras. Eftersom det ligger i centrum av Kykladerna, kan semester i Paros kombineras med dagsutflykter till andra öar, såsom Antiparos eller Mykonos.

Paros är en ö med flera ansikten – här finns till exempel en kosmopolitisk atmosfär, med ett intensivt nattliv, men det finns också gott om fornlämningar, kloster och kyrkor. Paros har också många underbara sandstränder och det finns även områden på ön som främst går ut på lugn och avslappning.

Enklaste sättet att ta sig till Paros är genom att flyga till Santorini. Därifrån går det sedan färja till Paros, färjan tar cirka 2-3 timmar beroende på vilken sorts färja man väljer.

Åk till Paros >>